top of page

OVER ONS

Hoe het allemaal begon

MainLogo_WebPreview_Transparent_De_Noord

Hoog in het noorden, in het Groningse Westerkwartier, is eerst Northern Mead opgericht in 2019. Wat ooit begon als een hobby is uitgegroeid tot een echt bedrijf. Het is onze passie om de beste mede te maken en andere enthousiast te maken om deze drank te leren kennen en ervan te laten genieten.

 

Wij zijn begonnen met het maken van traditionele mede stijlen. Al gauw besloten wij om meerdere stijlen mede te maken. Om overzichtelijk te houden wat er nou in welke fles zit en de stijlen uit elkaar te houden, hebben wij ervoor gekozen om verschillende merken te voeren. Hierdoor is het bij elk merk altijd duidelijk welke stijl het is.

De Noordelijke Mederij is de mederij waar alle mede stijlen worden gemaakt en waaronder alle merken nu vallen.

 

Ook al is het bedrijf nog jong, de ervaring en kennis zijn er zeker. Wij hebben op de Mead Madness Cup (wereldkampioenschap mede; gehouden in Europa) en de Mazer Cup (wereldkampioenschap mede; gehouden in de VS) verschillende prijzen gewonnen. Hierdoor zijn wij in deze korte tijd al de meest bekroonde mederij van West-Europa. Afgelopen 2 jaren hebben wij zelfs de prijs gewonnen voor de beste mede van de wereld!

Hier zijn wij erg trots op. Wij hopen dat u snel kan meegenieten van ons product.

 

Het product wat wij met liefde, geduld en ambacht gemaakt hebben en waar wij met passie aan werken; mede.
 

Benieuwd welke merken en stijlen wij hebben?
Klik dan hieronder.

bottom of page